PE2U I PGBO

Simpan Emas Demi Masa Depan

Bagaimana Cara Untuk Jadi Dealer Public Gold

3 min read

Anda nak tahu bagaimana cara nak jadi Dealer Public Gold? Boleh. Tapi pastikan anda telah mulakan langkah pertama dengan menjadi ahli Public Gold terlebih dahulu. Jika belum, boleh daftar DI SINI

Terdapat 4 pilihan untuk anda jadi Dealer Public Gold. Ikut kesesuaian dan bajet anda, ada yang ‘fast track’ dan ada yang ‘slow-slow’. Teruskan membaca.

Berikut merupakan beberapa pilihan untuk anda jadi seorang Dealer Public Gold :

Pilihan Pertama

Buat pembelian mana-mana jenis emas dari Public Gold seberat 200 gram untuk jadi Normal Dealer atau 500 gram untuk jadi Priority Dealer. Beli emas dengan berat tersebut dalam 1 resit beserta Wealth Card wajib beli), automatik anda terus jadi Dealer Public Gold. Lihat jadual di bawah :

Pilihan Kedua

Public Gold selalu akan buat promosi bulanan dengan memberi peluang kepada anda untuk jadi Dealer Public Gold dengan pembelian dalam 1 resit untuk jadi Normal Dealer atau untuk jadi Priority Dealer beserta Wealth Card (wajib beli). Cara ini lebih murah berbanding cara pertama di atas tu kan? Dengan mengambil peluang ini, anda automatik terus jadi Dealer Public Gold!

Contoh-contoh Promosi yang boleh di lihat di website dan aplikasi Public Gold :

Promosi Dealer Recruitement Drive (DRD) Bulan September 2023
Promosi Dealer Recruitement Drive (DRD) Bulan September 2023

Pilihan Ketiga

Kadang–kadang terdapat juga promosi jadi Dealer Public Gold melalui cara lain contohnya promosi dari Cawangan Public Gold selepas Branch Weekly Meeting (BWM) dan Promo FB Live.

Untuk promosi ini, anda boleh rujuk introducer anda untuk dapatkan maklumat promosi terkini yang dianjurkan sekiranya ada.

Contoh-contoh promosi adalah seperti berikut :

Pilihan Keempat

Cara ini agak perlahan dan memerlukan kesabaran yang tinggi. Ya, tak semua orang mampu atau sanggup keluarkan modal RM10,000 atau RM20,000 untuk mulakan bisnes. Jadi cara ini adalah cara paling sesuai kerana anda hanya perlu ada modal RM100 sahaja!… Ya!… RM100 sahaja untuk jadi Dealer Public Gold!… Bagaimana??????… Perhatikan sekali lagi jadual berikut :

Dengan cara ini, anda hanya perlu jadi Pelanggan Public Gold dengan membuat belian pertama bernilai RM100 dari Akaun Emas GAP, dan anda kenalkan Public Gold kepada 50 rakan anda untuk turut sama menabung emas dengan Public Gold dalam tempoh 3 bulan dari tarikh anda menjadi pelanggan Public Gold.

Tak perlu fikir nak cari modal RM10,000 atau RM20,000 untuk jadi Dealer Public Gold kerana dengan cara ini, modal minima RM100 dan rekrut 50 pelanggan baru untuk beli emas Public Gold melalui anda dalam tempoh 3 bulan, kemudian beli Wealth Card (wajib) berharga RM200, secara automatik anda akan jadi Dealer Public Gold!

TAPI……tapi…. anda perlu tahu, dengan cara ini anda tidak akan menerima apa-apa insentif sepanjang 3 bulan dalam process recruitment tersebut. Ini kerana status anda masih pelanggan. Syarat untuk menjadi dealer tanpa membuat pembelian yang besar ialah perlu mendaftar 50 pelanggan baru dalam tempoh 3 bulan. Jika hanya peroleh contohnya 30 pelanggan baru sahaja dalam tempoh 3 bulan, anda masih tidak layak jadi dealer.

Kalau dah faham dan rasa minat nak mula jadi Dealer Public Gold dengan cara ini, langkah pertama anda perlu buat adalah membeli emas dengan nilai RM100.

Klik butang di bawah untuk daftar jadi pelanggan (dapat PG Code) dan buat pembelian pertama :

Jika anda nak terus terima insentif dealer Public Gold, buatlah pilihan samada pilihan pertama, kedua ataupun ketiga. Jangan risau, jika bajet anda tak besar, gunakan kaedah bayaran Easy Payment Purchase. Ini kerana walaupun anda belum habis bayar, anda telah layak jadi dealer Public Gold dan seterusnya menerima insentif dealer Public Gold tanpa perlu mencari 50 pelanggan baru dalam tempoh 3 bulan.

Baca : Apakah Insentif Sebagai Dealer Public Gold?

: Kelebihan Jadi Dealer Public Gold

: Miliki Aset Emas Secara Easy Payment Purchase

Semoga bermanfaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Info Lanjut
Hai, boleh saya bantu?