Simpanan emas merupakan pelaburan yang kalis ekonomi, tinggi nilai pulangannya dan mampu mengekalkan kekayaan kita. Tapi ramai yang takut hendak beli emas. Ini 7 sebabnya, dan penyelesaiannya!

7 Sebab Kenapa Ramai Takut Beli Emas

1. Takut Ditipu

Takut ditipu emas palsu atau takut terkena syarikat scammer. Ada 3 ciri-ciri scammer yang perlu anda tahu.

Nasihat saya, belilah dari orang yang anda percaya, dan jangan terburu buru mencari harga emas yang murah dikhuatiri ada penipuan boleh berlaku. Anda boleh rujuk senarai pengedar pengedar yang sah sebelum anda berurusan dengan seseorang.

2. Tak tahu nilai emas

Masih kurang kesedaran tentang nilai emas – 1 dinar zaman nabi nilainya lebih kurang sama dengan 1 dinar hari ini

3. Takut kena zakat

Kita diwajibkan membayar zakat emas apabila simpanan emas cukup 85 gram dan selepas setahun. Tak perlu takut kena bayar zakat sebab kita bantu orang Islam sebenarnya. Kita bantu mereka yang lebih memerlukan.

4. Takut simpan di rumah

Sekarang ada akaun emas, sesuai jika tak berani nak simpan di rumah

5. Modal kena besar

Hari ini dengan modal serendah RM100 anda dah boleh buka akaun emas. Konsepnya seperti menabung, kita boleh masukkan sikit-sikit, sesuai dengan bajet bulanan kita.

6. Takut rugi bila jual

Rugi jika kita beli hari ni, lepas tu jual minggu depan. Simpanan emas sesuai long term, short term tak sesuai kerana bila jual akan tolak spread

7. Tiada ilmu tentang kepentingan emas

  • Tak tahu nak beli kat mana
  • Tak tahu dengan bajet yang ada berapa gram atau unit emas mana nak beli
  • Tak tahu bagaimana nak mula

Penyelesaian kepada 7 ketakutan ini ialah ilmu dan bimbingan oleh dealer emas yang betul. Saya komited membantu anda sebelum, semasa dan selepas pembelian.

Nak simpan emas, wajib ada ilmu dan bimbingan.

Download di Ebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post PROMOSI DEALER PUBLIC GOLD – PRIORITY DEALER
Next post GOLD PREMIUM
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Info Lanjut
Hai, boleh saya bantu?