PE2U I PGBO

Simpan Emas Demi Masa Depan

JADIKAN IMPIAN SEBAGAI KENYATAAN

2 min read

Apa impian anda?
Setiap orang mempunyai impian tapi kenapa kita tak mampu mencapainya?
Kerana kita rasa apa yang kita dapat harini hanya mampu untuk sara diri dan keluarga. Tak mampu untuk bayar masa depan kita.
Semua orang ada objektif yang sama apabila mereka bekerja, iaitu pendapatan. Yang beza antara Cikgu dan Pekebun sekolah adalah jumlah pendapatan yang mereka perolehi.
Persamaan mereka pula adalah bekerja untuk memenuhi keperluan harian seperti makan, minum, pakaian dan juga pelindungan. Lagi besar periuk nasinya, lagi besar kerak nasinya.
Hari ini ada yang hanya makan gaji RM1,2OO merasakan mereka tak layak capai impian mereka seperti memiliki rumah sendiri, kereta sendiri ataupun makan mewah. Siapa kata?
Sedangkan yang makan gaji lebih RM3,OOO pun masih ramai yang tak mempunyai rumah sendiri dan hari-hari memikirkan hutang untuk dilunaskan.

Impian itu hanya bagi mereka yang ada nafsu serta keinginan untuk mencapai yang disulam dengan ilmu kewangan dan pelaburan.

Ahmad mungkin bergaji RM1,2OO tapi Ahmad tak pernah gagal mengasingkan duit gajinya sebanyak 10%-30% untuk simpanan. Ahmad tak pernah rasa penat untuk meniaga part-time kerana dengan cara itu dia boleh tambah lagi simpanannya ke paras maximum mungkin RM5OO-RM1OOO sebulan.


Ahmad percaya dalam tempoh 10 tahun akan datang “snowball” yang sekecil tapak tangan itu apabila dia terus konsisten menggulingkannya pada salji ia pasti akan menjadi snowball yang mampu memusnahkan sebuah bangunan. Bangunan itu adalah mentaliti miskin Ahmad “aku tak kaya dan aku tak mampu”.
Siapa anda 10 tahun akan datang ditentukan usaha anda hari ini.

Jom ambil tindakan harini sementara anda ada peluang. Cipta Simpanan dengan Emas.
Wassap saya jika sudah bersedia.
Semoga bermanfaat.
Mohd Fakhruddin Mohd Subari
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Info Lanjut
Hai, boleh saya bantu?