Harga emas dan perak sekali lagi menyaksikan 𝙥𝙚𝙣𝙪𝙧𝙪𝙣𝙖𝙣 4% 𝙙𝙖𝙣 10% masing-masing. Inilah sebabnya….
Analisa di Kitco.com merumuskan pelabur bertindak 𝙢𝙚𝙣𝙟𝙪𝙖𝙡 𝙖𝙨𝙚𝙩 𝙨𝙚𝙥𝙚𝙧𝙩𝙞 𝙚𝙢𝙖𝙨 𝙪𝙣𝙩𝙪𝙠 𝙢𝙚𝙢𝙗𝙚𝙡𝙞 𝙥𝙚𝙡𝙖𝙗𝙪𝙧𝙖𝙣 𝙡𝙖𝙞𝙣. Pelaburan yang dilihat lebih menjanjikan pulangan seperti saham Tesla dan Bitcoin, kata Gareth Soloway. Beliau merupakan ketua strategi pasaran di The Money Stocks. Menurut Soloway, pelabur tersebut merupakan short term investor yang lebih melihat peluang pulangan pada pelaburan lain.
Selain itu, 𝙠𝙚𝙣𝙖𝙞𝙠𝙖𝙣 𝙝𝙖𝙨𝙞𝙡 𝙥𝙚𝙧𝙗𝙚𝙣𝙙𝙖𝙝𝙖𝙧𝙖𝙖𝙣 𝙙𝙞 𝘼𝙢𝙚𝙧𝙞𝙠𝙖 𝙎𝙮𝙖𝙧𝙞𝙠𝙖𝙩 (𝙐𝙎 𝙏𝙧𝙚𝙖𝙨𝙪𝙧𝙮) 𝙙𝙖𝙣 𝙐𝙎 𝘿𝙤𝙡𝙡𝙖𝙧 adalah sebab utama di sebalik penjualan besar-besaran ini, kata penganalisis kepada Kitco News pada hari Jumaat. Ini menyebabkan harga emas turun
Walaubagaimanapun, 𝙥𝙧𝙤𝙨𝙥𝙚𝙠 𝙚𝙠𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞 𝙢𝙖𝙨𝙞𝙝 𝙩𝙞𝙙𝙖𝙠 𝙢𝙚𝙣𝙚𝙣𝙩𝙪. A.S. melaporkan kehilangan 140,000 pekerjaan pada bulan Disember 2020 ditambah dengan jumlah kematian akibat Covid-19. Ini merupakan petanda ekonomi yang lebih teruk dalam quarter pertama 2021. Sekaligus boleh 𝙢𝙚𝙢𝙖𝙘𝙪 𝙝𝙖𝙧𝙜𝙖 𝙚𝙢𝙖𝙨 𝙪𝙣𝙩𝙪𝙠 𝙣𝙖𝙞𝙠 𝙡𝙚𝙗𝙞𝙝 𝙩𝙞𝙣𝙜𝙜𝙞.
Ambil peluang semasa emas sedang turun untuk 𝙢𝙪𝙡𝙖𝙠𝙖𝙣 𝙨𝙞𝙢𝙥𝙖𝙣𝙖𝙣 𝙚𝙢𝙖𝙨 𝙖𝙣𝙙𝙖 𝙝𝙖𝙧𝙞 𝙞𝙣𝙞. Simpan emas jenis pelaburan berketulenan 999.9 bermula serendah RM100 menggunakan akaun GAP.
𝙆𝙇𝙄𝙆 👇
Saya akan bantu.
Mohd Fakhruddin Mohd Subari
Dealer Emas Sah Public Gold | Emas Patuh Syariah | Emas Mampu Milik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 8 Cara Simpan Emas Fizikal Dengan Selamat
Next post 𝔼 𝔹 𝕆 𝕆 𝕂 ℙ 𝔼 ℝ ℂ 𝕌 𝕄 𝔸
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Info Lanjut
Hai, boleh saya bantu?